söndag 6 september 2009

Sommarkaka

Just bakat en smarrig "Sommarkaka" som jag verkligen kan rekomendera!

4 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 ägg
100 g smält smör

"Glasyren/Garneringen"
200 g smält smör
2 dl strösocker
4-6 tsk kanel
3 dl havregryn

1. Blanda torra och blöta ingredienser för sig innan man tillsätter det i samma bunke.
2. Bröa en långpanna/form
3. För garneringen så, smält smöret och tillsätt sedan direkt i kastrullen sockret och kanelen och låt de puttra i 1 minut. Tillsätt sedan med havregrynet.
4. Fördela kaksmeten i formen och häll sedan över kanel-"glasyren" och fördela över kakan.
5. In i ugnen, 175 C i ca 15-20 minuter.

1 kommentar:

  1. sv; Oja, fick höra att det är en fördel att man har en tungpiercing, speciellt om den är töjd. Så nu är jag riktigt taggad. :D

    SvaraRadera